AED kopen? AEDmaster is de expert!

AEDmaster is de specialist op het gebied van AED's. Naast AED artikelen beschikken ze over een uitgebreide AED kennisbank!

AEDmaster is de specialist op het gebied van AED's. Naast AED artikelen beschikken ze over een uitgebreide AED kennisbank!

Wie is AEDmaster?

AEDmaster voelt de maatschappelijke verantwoordelijkheid, wanneer het gaat om AED's. De reden hiervan is dat een AED enkel wordt ingezet in een nood situatie. Eigenlijk betreft het een situatie waar niemand ooit in durft te komen, namelijk een hartstilstand. 


Als dit toch gebeurt en een omstander durft over te gaan op reanimatie, dan is het toch zeer belangrijk dat de AED zijn werk doet. Daarom kiest AEDmaster er voor om enkel AED's aan te bieden die over een FDA of CE keurmerk beschikken. Waarop moet je letten bij de aanschaf van een AED?

Wanneer u een AED aanschaft zijn er vele mogelijkheden. Om de juiste keuze te maken staat aan de rechterzijde verschillende artikelen die deze keuze makkelijker maken. Zo zijn er veelal twee soorten AED's, per merk, namelijk de volautomatische en de halfautomatische AED. Het grootste verschil zit in de bediening. 


Daarnaast wordt er de laatste tijd veel gesproken over de privacy. Wat mag wel bewaard worden aan gegevens en wat niet. Om dit te stroomlijnen is er een nieuwe wet in het leven geroepen. Deze wetgeving is in mei 2020 van kracht. Wij garanderen u dat al onze AED's aan deze nieuwe wet voldoen. 


AED aanverwante zaken

Er zijn tegenwoordig veel verschillende instanties, stichtingen en aanbieders die allemaal iets met een AED te maken hebben. Dit is in principe een positieve ontwikkeling, want hoe groter het bewustzijn, onder de Nederlands bevolking, hoe eerder er een 6 minuten dekking is. Waarom 6 minuten? Er is bewezen dat de eerste 6 minuten bepalend zijn voor een succesvolle reanimatie. Dit heeft alles te maken met de periode, voordat vitale organen minder goed gaan werken of uitvallen. 


Een nadeel van het steeds bekender worden van AED's is dat er ook meer merken op de markt komen die niet aan de gestelde eisen voldoen. Natuurlijk is een dan misschien goedkoper, maar in de praktijk heb je er niks aan. Daarom verkoopt AEDmaster alleen maar AED's die aan de strengste eisen voldoen. Daarnaast is het heel belangrijk dat de producenten van de AED's kunnen voldoen aan de door gestelde servicegraad. Een van de voorwaarden is dat ze een locatie in Nederland moeten hebben. Een andere voorwaarde is dat de fabrieksgarantie minimaal 6 jaar moet zijn.